’Lord Bute’ pelargon

Pelargonium x domesticum ’Lord Bute’

Pelargonium x domesticum ´Lord Bute´ är en pelargon av typen Engelsk pelargon, med ett upprätt växtsätt. Lord Bute får mörka brunalila blommor, där kanterna på kronbladen är aningen ljusare och drar mer åt rosalila än brunlila.

Lord Bute pelargon

Lord Bute pelargon – Du kan köpa den pelargon från Wexthuset.

Lord Bute trivs i full sol och planteras ofta i kanten av rabatter, men den fungerar även bra i krukor på platser där den får tillräckligt med sol. Det här är en planta som ofta blir bredare än den är hög, så ta det i beräkningen och ge den tillräckligt med plats att breda ut sig. De största plantorna brukar bli ungefär 35 cm höga och 40-45 cm breda.

Den engelska pelargonen Lord Bute klarar sig bra i både sura och basiska jordar. Det är viktigt att jorden dränerar väl.

För att uppmuntra blomning bör du vattna med en näringslösning som är rik på kalium under blomningsperioden. Se också till att knipsa av utblommade blommor, eftersom det uppmuntrar plantan att sätta nya knoppar.

Pelargonen ´Lord Bute´ uppstod i början av 1900-talet och är fortfarande ett populärt val när man vill ha en mörk pelargon. Lord Bute är lättskött och torktålig. Att övervintra Lord Bute är något vi definitivt rekommenderar, eftersom den tenderar att bli blomrikare ju äldre den blir.